Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Δέκα λόγοι για να προτιμήσουμε ωμοφαγικό διαιτολόγιο

Μερικές φορές, πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας για ποιους λόγους ακολουθούμε ωμοφαγία. Γιατί θα πρέπει να ασκούμαστε καθημερινά και γιατί θα πρέπει να ασχολούμαστε με τη διατροφή μας. Για ποιους λόγους θα πρέπει να ενσωματώσουμε περισσότερα υγιεινά ακατέργαστα τρόφιμα στη διατροφή μας. Εδώ είναι μερικοί από τους αγαπημένους μας:

1. Όταν ξεκινάτε να ενσωματώνετε πιο ωμά τρόφιμα στη διατροφή σας, αυτόματα αρχίζετε να εξαλείφετε τα τρόφιμα που είναι ανθυγιεινά. Χημικές ουσίες, επιβλαβείς ουσίες, εξευγενισμένα άμυλα, ραφιναρισμένη ζάχαρη είναι μερικά μόνο.

2. Μπορείτε πραγματικά να αποτρέψετε και να αντιστρέψετε ασθένειες με την ενσωμάτωση περισσότερων ωμών τροφών στη διατροφή σας.

3. Σε γενικές γραμμές, θα βελτιώσουν την υγεία σας και την ευημερία. Περισσότερη ενέργεια, και μια αίσθηση ευεξίας συνοδεύει τις υγιεινές τροφές!

4. Η απώλεια βάρους είναι ένα φυσικό όφελος όταν εξαλειφθούν τα σούπερ επεξεργασμένα τρόφιμα και αντικατασταθούν με περισσότερες ωμές τροφές.

5. Είναι καλύτερο για το περιβάλλον. Τα ζωικά προϊόντα συμβάλλουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, για να μην αναφέρουμε τη σπατάλη στη χρήση γης, νερού και της ρύπανσης.

6. Βιταμίνες, μέταλλα και φυτοθρεπτικά συστατικά είναι περισσότερο βιοδιαθέσιμα από τροφές στη φυσική τους κατάσταση.

7. Μαγείρεμα τροφών... σε ιδιαίτερα σε υψηλές θερμοκρασίες δημιουργεί ουσίες σε μορφές που είναι επιβλαβείς για την υγεία (ακρυλαμίδια , προηγμένα Προϊόντα Γλυκοζυλίωσης, ετεροκυκλικές αμίνες και οι πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες).

8. Ένζυμα! Ορισμένοι τύποι των ενζύμων που υπάρχουν στα φυτά είναι υπεύθυνα για τη μετατροπή ορισμένων φυτοχημικών ουσιών σε εξαιρετικά ωφέλιμα συστατικά για το σώμα σας. Αυτά τα ένζυμα απελευθερώνονται όταν το φυτό τεμαχίζεται, λιώνεται, πολτοποιείται ή μασιέται. Το μαγείρεμα καταστρέφει αυτά τα ευεργετικά ένζυμα.

9. Το μαγείρεμα μειώνει δραματικά το φυτοχημικό περιεχόμενο των τροφών. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το μαγείρεμα καταστρέφει ή μειώνει την ικανότητα των αντιοξειδωτικών στις τροφές να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

10. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, για εμάς, είναι το γεγονός ότι απλά αισθανόμαστε καλύτερα. Πολύ καλύτερα. Έτσι ακριβώς!