Σάββατο 12 Απριλίου 2014

"Σπάμε" την παράδοση;;

Εμείς εδω στη "γλυκιΑρμονία" εχουμε αναφερθεί εκτεταμένα με αφορμη την εορτή του Πάσχα και δηλώσει την αντιθεσή μας στο παραδοσιακό έθιμο του σουβλίσματος του οβελία. Είναι κατι παραπάνω απο εμφανές, οτι πράξεις σαρκοφαγίας μωρών κατσικιών και αρνιών με πρόσχημα μια γιορτή της αγάπης , αποτελούν μια ιδιάζουσα αντινομία στη σχέση μας ως ανθρώπων με τα άλλα έμβια συναισθανόμενα όντα. Κάθε χρόνο σε αυτήν την ανοιξιάτικη εορταστική περίοδο, που συμπίπτει με την οργασμική δραστηριότητα της φύσης, προσπαθούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος του παραλογισμού που διακρίνει τους προσκυνητές της ανάστασης και να μεριμνήσουμε ώστε να σωθούν τα άτυχα αυτά πλάσματα απο τον πρόωρο και βίαιο τερματισμό της ζωής τους, για χάρη της γαστριμαργικής απόλαυσης και μόνο. Έχουμε κατα καιρούς προσπαθήσει να διασωσουμε οικόσιτα ζώα απο τη σφαγή, αλλά το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει σε καμία περίπτωση, γιατί απλούστατα αν αγοράσουμε ένα δυο κατσικάκια ή αρνάκια προκειμένου να τα φυγαδεύσουμε από το σφαγείο, τα υπόλοιπα χιλιάδες αδερφάκια τους παραμενουν θυματα της αδηφαγίας των συνανθρώπων μας, που αδυνατούν να κάνουν τη σύνδεση μεταξύ της τροφής τους και της ζωής ενός συναισθανόμενου πλάσματος. Η προσπάθεια να παρέμβουμε με αυτόν τον τρόπο , εξακολουθεί να φαντάζει μάταιη. Ετσι με γνώμονα την έκκληση για συνειδητοποίηση, δημιουργήσαμε το φετινό Πασχα, ένα μίνι διαγωνισμό: όποιος απο τους κρεατοφάγους φίλους μας, τυχαίνει να διαβάζουν αυτό το μπλόγκ και αποφασίσει να εορτάσει τη λαμπρή δίχως την κατανάλωση κάποιου ζώου, είναι ευπρόσδεκτος να μας ανακοινώσει δημοσίως τον τρόπο που επέλεξε να στήσει το εορταστικό πασχαλιάτικο τραπέζι (συνοδεία φωτογραφιών) και να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις του και την αποψή του για το έθιμο αυτό αλλά και για την αποφασή του να μην το συνεχίσει. Για την προσπάθεια αυτή, εμείς δεσμευόμαστε να δωρίσουμε απο ένα πεντόκιλο δοχείο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο παραγωγής μας, σε κάθε συμπολίτη μας που θα δεσμευτεί δημοσίως να απέχει απο το βάρβαρο αυτό έθιμο. Σπάμε την παράδοση και κερδίζουμε! (σε υγεία, πάνω απο όλα). Θα δεχόμαστε  συμμετοχές μέχρι τις 10 Μαϊου , απαραιτήτως με
Ονομα
αριθμο τηλ
σχετικό κείμενο έως 200 λέξεις
5 φωτογραφίες μίνιμουμ

στο email:   glikiarmonia@gmail.com

Καλή μας α-νάσταση!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Siga min apexo den katalava? einai varvaro to liontari pou kinigaei to thirama tou? einai varvaro to skili pou troei kreas? einai varvaro oti den exoume 3 stomaxia san agelades na trome xorta alla stomaxi pou katanalonei kai kreas? Ego kernao Kopsidia opoios den apexei oste na sovareytei kai na dextei pos ton eftiakse i fisi.

Aidini είπε...

H έκκληση φαντάζομαι απευθύνεται σε καποιους συναισθηματικά νοήμονες ανθρώπους και όχι σε ανθρωπους που θεωρούν ότι είμαστε σαν τα λιονταρια. Ελεος πια με το φασισμό των αστοιχείωτων!!!

Ανώνυμος είπε...

Καφρίλα υπάρχει παντού δυστυχώς ζούμε ανάμεσα τους..για τον κάφρο που παρομοίασε τον εαυτό του με λιοντάρι

Ανώνυμος είπε...

αχαχαχα είστε τραγικοί... Το ότι προσάπτει ο καθένας τον τίτλο που του κατεβαίνει στο κεφάλι ώστε να υμνήσει το εαυτό του και να νιώσει λίγο καλύτερα με προσπερνάει... συναισθηματικά νοήμονες ανθρώπους... χαχαχαχα θα συμφωνήσω όμως μαζί σου milonga σε κάτι: "Ελεος πια με το φασισμό των αστοιχείωτων!!!". Φασισμός υπάρχει σε κάθε μορφή πλύσης εγκεφάλου ακόμα και στη φυτοφαγία (Εκεί μάλιστα υπάρχει πολύ πλύση για να φεύγουν τα φυτοφάρμακα!). keep your hands to yourself! Επειδή όμως εγώ δεν αρνούμαι τη φύση μου , ως παμφάγο , και τον οβελία μου θα φάω (οβελίας = αιχμή = σούβλα για τους μη έχοντας γνώση αρχαίων) και θα σας ευχηθώ καλή ανάσταση και καλά κούλουμα! Ααα και όσο να με πείτε κάφρο σας πληροφορώ ότι για αυτό οι πρόγονοί μου, μου έδωσαν κυνόδοντες. Για να δαγκώνω καλύτερα τις σάρκες των θηραμάτων μου!!!!!!

vegan mama είπε...

Πονάει πολύ να σε βάλει κάποιος να σκεφτείς πόσο τραγικό είναι το να τρως άλλα πλάσματα...