Τι είναι η άπυρος διατροφή ή χορτοφαγική ωμοφαγία

Με λίγα λόγια, βασίζεται σε ωμές και «ζωντανές» τροφές όπως τα μη μαγειρεμένα λαχανικά, φρούτα, καρποί, σπόροι και φύτρα. Σχεδόν δηλαδή οτιδήποτε βρώσιμο παράγει η γη και δεν έχει θερμανθεί πάνω από 40,5 βαθμούς Κελσίου, το σημείο-όριο όπου τα φυσικά ένζυμα και ιχνοστοιχεία καταστρέφονται.
Χρησιμοποιούμε αφυγραντές για να αποξηράνουμε τη τροφή χωρίς να χάνουμε τη θρεπτικότητά της λόγω μαγειρέματος.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή η φύση είναι σοφή. Όλα τα ωμά λαχανικά, φρούτα, καρποί και σπόροι περιέχουν την ακριβή ποσότητα πεπτικών ενζύμων που απαιτούνται από τον οργανισμό μας ώστε να διασπάσει και να μεταβολίσει την τροφή ευκολότερα, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμη ζωτική ενέργεια.

Αντίθετα, στις επεξεργασμένες και μαγειρεμένες τροφές τα ένζυμα αυτά αλλοιώνονται ή καταστρέφονται. Έτσι, ο οργανισμός μας πρέπει να ξοδέψει χρόνο και ενέργεια για να τις διασπάσει και να τις αφομοιώσει.


Ακριβώς επειδή οι «ζωντανές» ωμές τροφές «μιλάνε» τη γλώσσα που κατανοεί ο οργανισμός μας, είναι πολύ πιο εύκολα αφομοιώσιμες και τώρα πια η διατροφή που βασίζεται επάνω τους, αναγνωρίζεται για τον προηγμένο τρόπο αφομοίωσης των ιχνοστοιχείων και των μετάλλων που περιέχουν οι τροφές μας.



Περισσότερες πληροφορίες και σύνδεσμοι στις ιστοσελίδες:

www.omofagia.gr

www.mediterraneangoesraw.com