Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Εργαστήριο α-ζαχαροπλαστικής για παιδιά

Είναι τραγικό το γεγονός πως ανάμεσα σε όλα τα εμπορικά επεξεργασμένα και με αμφισβητήσιμη θρεπτικότητα τρόφιμα, τα χειρότερα παραδείγματα βρίσκονται σε τροφές που παρασκευάζονται, διαφημίζονται και πωλούνται σε παιδιά. Παγωτά, τούρτες και ζαχαρωτά είναι ανάμεσα στις περισσότερο επιβαρυμένες και υπερ-επεξεργασμένες τροφές, καθώς περιέχουν όχι μόνο μεγάλα ποσοστά επεξεργασμένης ζάχαρης και συνθετικών γλυκαντικών, επεξεργασμένου αγελαδινού γάλακτος και πολύ συχνά ένα ολόκληρο εργαστήριο χημείας από συνθετικά αρώματα, χρωστικές, ζελατίνες, συντηρητικά κλπ.

Με ποια συχνότητα και σε ποιες ποσότητες είναι τελικά ασφαλής για τα παιδιά η κατανάλωση τεχνητών χρωμάτων, προπαρασκευασμένων μιγμάτων και τράνς λιπαρών, που κατά κόρον σερβίρονται στα παιδικά πάρτι και έπειτα γίνονται μέρος της καθημερινής διατροφής των παιδιών μας; Μήπως άθελά μας, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες τους για γλυκίσματα και σνακ, τα ωθούμε σε παραδείγματα ανθυγιεινών επιλογών στην υπόλοιπη ζωή τους;
Μα υπάρχει κάτι εναλλακτικό;

Φυσικά υπάρχει!


Η "γλυκιΑρμονία" είναι δίπλα σας, για να σας απαλλάξει από τον κόπο και την αγωνία, προσφέροντας στα παιδιά τη δυνατότητα να γευτούν και να μάθουν να δημιουργούν εύκολα και γρήγορα, υγιεινά γλυκίσματα, σνακ και smoothies, (ακόμα και παγωτά!) από ανεπεξέργαστες πρώτες ύλες , χωρίς τεχνητά χρώματα, ζάχαρη και τρανς λιπαρά. Μετά από αυτή την εμπειρία θα ξανα-ανακαλύψετε και σεις μαζί τους την απόλαυση που προσφέρουν οι φυσικές γεύσεις και την απίστευτη ενέργεια που δίνουν απλόχερα τα προϊόντα της φύσης όταν τα μεταχειριζόμαστε με ήπιους τρόπους. Που σημαίνει, ότι χρησιμοποιούμε μόνο φρούτα, λαχανικά και καρπούς στην ωμή μορφή τους ή αποξηραμένα. Σε καμιά περίπτωση δεν βράζουμε, ψήνουμε ή αλλοιώνουμε με οποιοδήποτε τρόπο τα συστατικά που χρησιμοποιούμε. Αυτό κάνει ευκολότερα προσβάσιμη στα παιδιά την παρασκευή των εδεσμάτων και συνάμα αρκετά διασκεδαστική. Παράλληλα διατηρώντας άθικτα τα ένζυμα , τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες που περιέχονται στις φυσικές τροφές, προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα δώρο για την φυσιολογική ανάπτυξή τους .
Λοιπόν , τώρα που γνωρίζετε τα δεδομένα, η επιλογή ανήκει σε εσάς!


* Τεχνητές χρωστικές , συντηρητικά και βελτιωτικά γέυσης τύπου Ε.Η προσθήκη πρόσθετων ουσιών με αριθμό Ε στα τρόφιμα είναι ένα ζήτημα τρέχουσας ανησυχίας για την υγεία εδώ και πολλά χρόνια. Γενικά πολλές επιστημονικές έρευνες ενοχοποιούν κατά καιρούς συγκεκριμένα προσθετικά τροφίμων ότι προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στη συμπεριφορά, την πνευματική κατάσταση και την υγεία των καταναλωτών.



Λεπτομέρειες προγράμματος
Το εργαστήριο απευθυνεται σε 10μελείς ομάδες παιδιών από 5 έως 12 ετών. Περιλαμβάνει όλα τα υλικά (μπλέντερ, τρίφτες, μούλτι) και τις πρώτες ύλες (βιολογικά φρούτα , καρποί και λαχανικά) που θα χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά για να δημιουργήσουν τα δικά τους γλυκίσματα και ροφήματα.

Με την καθοδήγηση της έμπειρης σεφ Βερόνικας, η δημιουργία γίνεται διασκέδαση! Τα παιδιά ακολουθούν εύκολες συνταγές που απαιτούν την ελάχιστη ενέργεια (κυριολεκτικα!) και τα προϊόντα τους καταναλώνονται φρέσκα επί τόπου! Η διατροφική αξία τους είναι εξασφαλισμένη λόγω των αγνών , βιολογικών και ανεπεξέργαστων πρώτων υλών!
Το κόστος εξαρτάται από τον αριθμό παιδιών και το είδος των πρώτων υλών. Η παρουσίαση είναι εντελώς δωρεάν* και προσφέρεται σε κάθε παιδί που συμμετέχει χωρίς χρηματικό αντίτιμο. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνετε ΜΟΝΟ το κόστος των πρώτων υλών!

Πρόγραμμα εργαστηρίου παρασκευής γλυκισμάτων για παιδιά

Προτεινόμενα γλυκίσματα και ροφήματα:

1. Σμούδι από φρούτα και λαχανικά (πορτοκάλι και σπανάκι με σπιρουλίνα ή γύρη, μάνγκο , μαιντανός, ανανά, μπανάνα, μήλο ή αχλάδι)
2. Μιλκ Σέικ απο φρούτα και γάλα αμυγδάλου
3. τρουφάκια από καρύδια και χουρμάδες
4. Μους “σοκολάτας” με χαρούπι, αβοκάντο, μέλι , ή σιρόπι αγάβης,ταχίνι
5. “τίλτο” μπισκοτάκια με ταχίνι, χαρούπι και μέλι
6. Παγωτό σορμπέ από φρούτα και σιρόπι αγάβης

Τρεις επιλογές από την παραπάνω λίστα θα αποτελέσουν και το τελικό πρόγραμμα.

Όλες οι πρώτες ύλες είναι βιολογικές και το κόστος τους μοιράζεται με τον αριθμό των συμμετοχών.
Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα

Και για να πάρετε μια «γεύση» από το πρόγραμμα ορίστε ένα μικρό παράδειγμα:
«Μπανάνα-σπλίτ»
2 μπανάνες
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλιά σιρόπι αγάβης
1 χούφτα μουλιασμένα αμύγδαλα αποφλοιωμένα
Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδης πολτός.
Απολαύστε το και παγωμένο!


Και τα παιδιά σας, θα σας ευγνωμονούν για πάντα!

Στο πρώτο αυτό εργαστήρι η συμμετοχή είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, με ευγενική προσφορά του "FREE and REAL"

Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12 το μεσημέρι στο χωρο του F&R (Φιλολάου & Δαμαγήτου 37, Άγιος Αρτέμιος – Παγκράτι).

ΔΗΛΩΣΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΩΣ ΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (παρακαλουμε για 1 παιδι απο καθε οικογενεια, λογω περιορισμενων θέσεων)


email: glikiarmonia@gmail.com

* Η «γλυκιΑρμονία» υποστηρίζει ενεργά το δίκτυο “Freeconomy"

Δεν υπάρχουν σχόλια: