Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου · 7:30 μ.μ. - 10:30 μ.μ.

Τοποθεσία Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Φωκίωνος Νέγρη 42


Περισσότερες πληροφορίες

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η ιστορία πίσω από το κοτόπουλο, την μπριζόλα και το ζαμπόν για τοστ που αγοράζετε; Ή τι υπάρχει πίσω από τα αυγά, το τυρί και το γάλα που απλώς βρίσκετε στα ψυγεία των super markets;
Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν έχουν ιδέα για τη βαναυσότητα που υποστηρίζουν όταν αγοράζουν κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα. Πιστεύουν ότι το κρέας που αγοράζουν από το super market, προέρχεται από ζώα τα οποία δεν έχουν υποφέρει. Η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική. Η βιομηχανία ζώων είναι από τα πιο βάναυσα πράγματα πάνω στη γη. Τα εκτρεφόμενα ζώα είναι τα πιο δυστυχισμένα και κακοποιημένα πλάσματα στον πλανήτη. Για να κρατήσουν οι επιχειρήσεις το κόστος χαμηλό, τα ζώα από τη γέννησή τους έως το θάνατό τους, αντιμετωπίζονται ως μηχανές παραγωγής κρέατος, γάλακτος ή αυγών.
Απλά σκεφτείτε: πώς θα σας φαινόταν να περνάτε όλη τη σύντομη και θλιβερή ζωή σας μέσα σε ένα κλουβί στο οποίο δεν έχετε χώρο ούτε καν για να γυρίσετε;
Να υποφέρετε από αρρώστιες και φρικτούς πόνους και να μην μπορείτε να κάνετε τίποτα;
Χωρίς να μπορείτε να νιώσετε το φως του ήλιου και χωρίς ποτέ να αναπνεύσετε τον καθαρό
αέρα;
Να σας ευνουχίζουν, να σας ακρωτηριάζουν (κόβοντας ό,τι τους είναι άχρηστο, όπως κέρατα, ουρές, ράμφη) ή να σας σημαδεύουν με πυρακτωμένα σίδερα, χωρίς κανένα αναισθητικό;
Κι όταν έρθει η ώρα να σας μεταφέρουν στο σφαγείο, να σας βάζουν μέσα σε υπερφορτωμένα φορτηγά, όπου δεν μπορείτε να αναπνεύσετε καλά, χωρίς τροφή και νερό για πολλές μέρες, εκτεθειμένους στις όποιες καιρικές συνθήκες, όπου πολλοί από εσάς τελικά πεθαίνουν κατά τη μεταφορά..
Και όταν φτάνετε στα σφαγεία μη μπορώντας να σταθείτε στα πόδια σας από την εξάντληση, να σας κλωτσάνε και να σας χτυπούν για να προχωρήσετε προς τη σφαγή;
Και εκεί πρέπει να περιμένετε στην σειρά για να σας σφάξουν, βλέποντας κι ακούγοντας και
μυρίζοντας τον θάνατο των συντρόφων σας παντού, γύρω και μπροστά σας!
Και η σφαγή σας δεν γίνεται με κανένα σεβασμό και ευαισθησία, αλλά με τους πιο φθηνούς για τις εταιρείες τρόπους. Μη φαντάζεστε ότι θα σας ναρκώσουν και δεν θα καταλάβετε τίποτα.
Όχι! Θα έχετε τις αισθήσεις σας καθόλη τη διαδικασία! Ξέρετε ότι τα περισσότερα ζώα σφάζονται, διαμελίζονται, γδέρνονται ή βράζονται ζωντανά; Δεν είναι δυνατόν θα πείτε! Κι όμως! Κρυφές κάμερες που τοποθέτησαν φιλοζωικές οργανώσεις αποκαλύπτουν όλη τη φρίκη που βιώνουν τα ζώα από την πρώτη μέρα της ζωής τους έως το θάνατό τους!
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τη γαλακτοβιομηχανία και τη βιομηχανία των αυγών. Για να
μπορούμε εμείς να έχουμε το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι μας, οι μητέρες αγελάδες στερούνται τα μωρά τους λίγες ώρες μετά την γέννησή τους! (στην φύση θα θήλαζαν και θα ζούσαν μαζί με τα μωρά τους για τουλάχιστον 6-8 μήνες). Κλαίνε και βελάζουν για τα μωρά τους. Το ίδιο και τα μωρά για εκείνες. Υποβάλλονται σε συνεχείς αναγκαστικές εγκυμοσύνες για να μπορούν να παράγουν διαρκώς γάλα. Ζούν σε επιβαλλόμενη ακινησία, συνδεδεμένες συνέχεια με ηλεκτρικές μηχανές αρμέγματος.
Για να μπορούν τα ζώα να επιβιώσουν έστω και για λίγο σε αυτές τις άθλιες συνθήκες, τους
χορηγούνται μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων, μαζί με ορμόνες και αφύσικες τροφές (όπως αιματάλευρα, ιχθυάλευρα) για να υπερ-επιταχύνουν την ανάπτυξή τους, να προσθέσουν βάρος στα σώματά τους αλλά και για να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος!
Το να τρώμε ένα πλάσμα που το έχουν αναθρέψει μόνο και μόνο για να φαγωθεί, και που ποτέ δεν είχε την ευκαιρία να είναι ένα πραγματικό ον, είναι ανθυγιεινό, ανήθικο κι αφύσικο.
Τρώγοντας την σάρκα αυτών των πλασμάτων, τρώμε τον πόνο τους, τον φόβο τους, τον εξευτελισμό τους αλλά και την αρρώστια τους. Σύγχρονες επιστημονικές μελέτες ενοχοποιούν το κρέας και τα γαλακτοκομικά για καρδιοπάθειες, πολλές μορφές καρκίνου, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη, οστεοπόρωση, αρρώστιες των νεφρών, αρθρίτιδα, και άλλες σοβαρές παθολογικές καταστάσεις που πλήττουν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες. Ενημερωθείτε! Ο κόσμος δεν αλλάζει από μόνος του!

Δείτε: Earthlings (2005), ντοκυμαντέρ 95΄
Διαβάστε: Τρώγοντας ζώα, του Τζόναθαν Σάφραν Φόερ, εκδόσεις Μελάνι
Πληκτρολογήστε: http://www.veganforum.gr/_

Δεν υπάρχουν σχόλια: