Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Βιωματικό σεμινάριο άπυρου διατροφής (χορτοφαγική ωμοφαγία)

από τη “γλυκιΑρμονία”


H ενημέρωση για την άπυρο διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δραστηριότητάς μας και σε αυτά τα πλαίσια οργανώνουμε σεμινάρια άπυρου χορτοφαγικής μαγειρικής.


Στο εισαγωγικό σεμινάριο διδάσκονται οι βασικές αρχές της άπυρου διατροφής και “κουζίνας’ με παράλληλη εφαρμογή τους από τους συμμετέχοντες μετά την επίδειξη των συνταγών.

Είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να δημιουργεί στην κουζίνα του γευστικά υγιεινά πιάτα με “ζωντανές” τροφές.

Το σεμινάριο θα εισηγηθεί και θα παρουσιάσει η σεφ ωμοφαγικής μαγειρικής Βερόνικα Τιμοφέεβα-Βλαχάκη.

Μάθετε για τα οφέλη της “ζωντανής” χορτοφαγικής διατροφής και πώς μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί η ωμοφαγική κουζίνα στην καθημερινή σας ζωή με συμβουλές και νόστιμες συνταγές που θρέφουν το σώμα και την ψυχή σας. Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθετε πώς να φτιάχνετε γάλα από καρπούς και σπόρους, πράσινους χυμούς, smoothies, μιλκσέϊκ, χρησιμοποιώντας και υπερ-τροφές.

Συχνά, όταν ακούμε για ωμές τροφές, αμέσως σκεφτόμαστε φύλλα μαρουλιού και καρότα. Στο σεμινάριο αυτό θα μάθετε πώς να παρασκευάζετε κύρια γεύματα που είναι χορταστικά και ωφέλιμα για τον οργανισμό μας. Μάθετε πώς να δημιουργείτε υφές και νέες γεύσεις, πώς να φτιάχνετε μια πλήρη σαλάτα και τον τρόπο δημιουργίας νόστιμων κυρίων πιάτων που δίνουν στον οργανισμό σας ότι έχει ανάγκη. Ξεχάστε τα αυγά, τα επίφοβα γαλακτοκομικά, τη ζελατίνη και τη ραφιναρισμένη λευκή ζάχαρη. Τα γλυκά δε θα είναι ποτέ πια ίδια. Μάθετε πώς να παρασκευάζετε γλυκές δημιουργίες χρησιμοποιώντας αγνά, φυτικά ακατέργαστα υλικά και να ικανοποιείτε τον πόθο σας για γλυκό με τροφές για τις οποίες το σώμα σας θα σας ευγνωμονεί.


1η ημέρα (Παρασκευή)

Μεσημεριανό μενού (προετοιμασμένο):

Πράσινη σαλάτα με σως ταχίνι, κρακεράκια λιναρόσπορου με ντιπ (πατέ “σολωμού” ή χούμους), άγριο ρύζι με κόκκινη σάλτσα, κέϊκ καρότου.

Σεμινάριο (α' μέρος): Εισαγωγή στην ωμοφαγική διατροφή και στην παρασκευή εδεσμάτων. Σύντομη παρουσίαση των σκευών και του αφυγραντή. Συνταγές που θα παρουσιαστούν και θα εκτελεστούν κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας περιλαμβάνουν: Πουρές από φύτρα φακής, σπαγγέτι κολοκυθιών με σάλτσα και "τυρί", ντιπ (τζατζίκι ή “ταραμοσαλάτα”), μπισκότα πορτοκαλιού-αμυγδάλου, κρακεράκια λιναρόσπορου, μηλόπιτα και γλυκές κρέπες. Επιπρόσθετα θα εξηγηθούν και οι συνταγές του μεσημεριανού μενού.

Βραδυνό μενού: Πουρές από φύτρα φακής, σπαγγέτι κολοκυθιών με σάλτσα και "τυρί", ντιπ (τζατζίκι ή ταραμοσαλάτα), κρακεράκια λιναρόσπορου και μηλόπιτα.


2η ημέρα (Σάββατο)

Πρωινό: γάλα αμυγδάλου, μαρμελάδα φρούτων εποχής (θα παρασκευαστούν επιτόπου), μπισκότα πορτοκαλιού-αμυγδάλου, γλυκές κρέπες.

Σεμινάριο (β' μέρος): Συνταγές που θα παρουσιαστούν και θα εκτελεστούν κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας περιλαμβάνουν: μπιφτεκάκια από πλιγούρι, σούπα σπανάκι βελουτέ, σουβλάκια λαχανικών, πίτσα, παγωτό, μπακλαβάς, μούσλι και κουλουράκια σοκολάτας.

Μεσημεριανό μενού: Μπιφτεκάκια από πλιγούρι, σουβλάκια λαχανικών, σούπα σπανάκι βελουτέ,παγωτό.

Βραδυνό μενού: Σαλάτα, πίτσα, μπακλαβάς.


3η ημέρα (Κυριακή)

Πρωινό: Μούσλι, γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού, κουλουράκια σοκολάτας.

Σεμινάριο (γ' μέρος): Συνταγές που θα παρουσιαστούν και θα εκτελεστούν κατα τη διαρκεια της τρίτης μέρας περιλαμβάνουν: γεμιστά κολοκυθάκια, "τυρί" αμυγδάλου ή γεμιστές ντομάτες και πιπεριές, γεμιστό αβοκάντο με κρέμα "τυριών", "cheesecake" πορτοκάλι-σοκολάτα.


Μεσημεριανό μενού: γεμιστά κολοκυθάκια, "τυρί" αμυγδάλου ή γεμιστές ντομάτες και πιπεριές, γεμιστό αβοκάντο με κρέμα "τυριών", "cheesecake" πορτοκάλι-σοκολάτα.

Περιλαμβάνονται:

* Δύο η Τρείς διανυκτερεύσεις στην Eumelia (Το σεμινάριο ξεκινάει Παρασκευή μεσημέρι, αν θέλετε μπορείτε να διανυκτερεύσετε στην Eumelia απο το προηγούμενο βράδυ)
* Γεύματα με Βιολογικά προϊόντα (
Όλες οι πρώτες ύλες είναι βιολογικές και θα εξαρτηθούν από την εποχική διαθεσιμότητα)
* Ξενάγηση στην Ευμέλεια
* Καθοδήγηση σεμιναρίου από την σεφ ωμοφαγικής μαγειρικής
Βερόνικα Τιμοφέεβα-Βλαχάκη

Κόστος εργαστηρίου:

1 άτομο, μόνο του σε διαμέρισμα: 120 ευρώ (διαμονή) x 2 διανυκτερεύσεις = 240 ευρώ + 180 ευρώ (κόστος σεμιναρίου και 3 γεύματα/μέρα) = 420 ευρώ συνολικά/άτομο

2 άτομα, ανά διαμέρισμα: 60 ευρώ το άτομο (διαμονή) x 2 διανυκτερεύσεις = 120 ευρώ + 180 ευρώ (κόστος σεμιναρίου και 3 γεύματα/μέρα) = 300 ευρώ συνολικ /άτομο

3 άτομα, ανά διαμέρισμα: 50 ευρώ το άτομο (διαμονή) x 2 διανυκτερεύσεις = 100 ευρώ + 180 ευρώ (κόστος σεμιναρίου και 3 γεύματα/μέρα) = 280 ευρώ συνολικ /άτομο

4 άτομα, ανά διαμέρισμα: 40 ευρώ το άτομο (διαμονή) x 2 διανυκτερεύσεις = 80 ευρώ + 180 ευρώ (κόστος σεμιναρίου και 3 γεύματα/μέρα) = 260 ευρώ συνολικά/άτομο

*Σε περίπτωση που κάποιος από τους συμμετέχοντες επιθυμεί να βρίσκεται στο ξενώνα μας από Πέμπτη 14/7/2011, του προσφέρουμε έκπτωση 20% στο κόστος της συγκεκριμένης διανυκτέρευσης.


Επικοινωνία:

Γι
α συμμετοχή και πληροφορίες για το Επισκέψιμο Βιολογικό Αγρόκτημα & Ξενώνα Ευμέλεια επικοινωνήστε μαζί μας info@eumelia.com, www.eumelia.com & +30.6959.00.47.47 & +30.213.03.69.814


Για πληροφορίες για τη σεφ ωμοφαγικής μαγειρικής Βερόνικα Τιμοφέεβα - Βλαχάκη και τη "γλυκιΑρμoνία" www.glikiarmonia.com


Το επισκέψιμο βιολογικό αγρόκτημα & Ξενώνας Ευμέλεια δημιουργήθηκε στην Πελοπόννησο, στο νομό Λακωνίας, κοντά στο χωριό Γούβες. Το αειφόρο βιολογικό & οικοτουριστικό αγρόκτημα σχεδιάστηκε με βάση την θεωρία της βιοδυναμικής και Ομοιοδυναμικής γεωργίας. Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν με οικολογικά και φιλικά προς το άνθρωπο υλικά και περιβαλλοντικές τεχνολογίες όπως ανακύκλωση, κομποστ, γεωθερμία και φυσικό βιολογικό καθαρισμό. Οι δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν αγροτουρισμό και συμμέτοχη σε σεμινάρια.
Επισκεφτείτε μας στο
www.eumelia.com




Δεν υπάρχουν σχόλια: