Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Left in the dark

Aναδημοσιευση απο το μπλογκ "Υγεία και Διατροφή"

Ένα εκπληκτικό βιβλίο, και μια ακόμη πιο εκπληκτική θεωρία που συνδέει την ωμοφαγία με την εξέλιξη των προγόνων μας, τον χαμένο παράδεισο και την εξήγηση για το τι πάει στραβά με τον πολιτισμό μας. Μια συναρπαστική άποψη που μου εξήγησε πολλές απορίες για το πως ο άνθρωπος καταφέρνει να συνδυάσει τη δημιουργικότητα με την καταστροφή, την τέχνη με τη σχιζοφρένεια. Μια άποψη στηριγμένη στη σύγχρονη ιατρική και βιολογική έρευνα που συνδέει την εξέλιξη του ανθρώπου με το πέρασμά του 200.000 χρόνια πριν από την καρποφαγία στην κρεοφαγία. Πέρασμα που οδήγησε στο σταμάτημα της ανάπτυξης του εγκεφάλου του και στη στρέβλωση που δημιούργησε αυτό μέσω της κυριαρχίας του αριστερού ημισφαιρίου του -της γραμμικής, λογικής σκέψης- πάνω στο δημιουργικό και υπερβατικό δεξί.

"Αυτό το βιβλίο είναι εγγυημένο να συντρίψει τις αυταπάτες σας.Μετά από δεκαέξι χρόνια ρηξικέλευθου πειραματισμού και έρευνας το χειρόγραφο εκδόθηκε, επιτέλους.

ΠεριγραφήΤο Left in the Dark αναπτύσσει την πιο ριζοσπαστική νέα ερμηνεία των υφισταμένων στοιχείων από τους κλάδους της εξέλιξης, της οικολογίας, τη νευρολογία, τη ψυχολογία, την ανθρωπολογία και άλλα ακαδημαϊκά πεδία, θέτοντας ταυτόχρονα και την αρχαία μυθολογία των «Εποχών της ανθρωπότητας» και των σχετικών παραδόσεων μέσα σε ένα επιστημονικό πλαίσιο. Αυτές οι καθολικές παραδόσεις κάποτε ήταν η μόνη εκδοχή της ιστορίας που είχαμε, περιγράφουν την εμφάνιση και την εξάπλωση μιας νευροεκφυλιστικής πάθησης που κυριολεκτικά μας έχει αφήσει στο σκοτάδι. Συχνά θεωρείται ως μια φαντασιωση ενός πρωτόγονου νου και εύκολο να απορριφθεί ως απλός μύθος, ενώ είναι στην πραγματικότητα μια πιο ακριβή φυσική ιστορία της ανθρωπότητας, από ό, τι η σύγχρονη επιστήμη έχει μέχρι σήμερα αναγνώρισει. Το βιβλίο περιγράφει την καταγωγή και τη φύση μιας κατάστασης που τελικά μας άφησε σχεδόν τυφλούς για την ύπαρξή της.. Συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων υποστηρίζει ένα τέτοιο σενάριο. Ένα μέσο για την οριστική δοκιμή ισχύος της προτείνεται και κυρίως τι μπορεί να γίνει για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την πρόληψη της εμφάνισής της. Ενώ αυτή μπορεί να φαίνεται μια προκλητική προοπτική που υπόσχεται, μεταξύ άλλων, την αποκατάσταση των εκπληκτικών ικανοτήτων, την εξαιρετική λειτουργία του ανοσοποιητικού και το πιο σημαντικό μια πολύ βελτιωμένη κατάσταση του νου και ευεξίας που σπανίως γίνεται αντιληπτή από μια ελάχιστη μειονότητα

Μια νευροεκφυλιστική θεωρία, όπως αυτή που περιγράφεται στο Το Left in the Dark, η οποία προτείνει ότι η ανάπτυξη του εγκεφάλου μας έχει καταστεί σοβαρά καθυστερημένη θα προέβλεπε με ακρίβεια ορισμένα σημαντικά ψυχολογικά συμπτώματα.Για παράδειγμα, η ανακάλυψη της αίσθησης του ποιος ή τι είμαστε ή αναγνωρίζοντας τον παραλογισμό της καθημερινής μας συμπεριφοράς, θα ήταν ουσιαστικά αδύνατη.Επιπλέον, μια τέτοια θεωρία θα προέβλεπε οτι έστω και αν υφίστανται συντριπτικά στοιχεία για να υποστηρίξουν ένα τέτοιο σενάριο θα αργούσαμε να κατανοοήσουμε το πλαίσιο, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη σοβαρότητα των δύσκολης θέσης μας , έστω και αν επισημαίνεται σε απλή γλώσσα ".Στο σάιτ θα δείτε μια περίληψη των απόψεων των συγγραφέων.

2 σχόλια:

Ippokrates είπε...

Ευχαριστώ για την αναμετάδοση. Χαίρομαι πολύ να βλέπω ωμοφαγικές σελίδες!

γλυκιΑρμονία είπε...

Εμεις ευχαριστουμε για τη συνεισφορα. Ειναι σημαντικες οι πληροφοριες που εχεις συγκεντρωσει. Και εμεις ξεπερασαμε ασθενειες λογω της εφαρμογης της φυσικης διατροφης συμφωνα με τις αρχες του Ιπποκρατη και ειναι σημαντοικο να μοιραζομαστε αυτες τις γνωσεις